Categories


Authors

Nærlys

Nærlys

Fotokunstnerne Jessika Thörnqvist og Kim Ramberghaug samarbeider om bilder som blir til utstillinger og andre publiseringer. Bildet i toppen er fra delprosjektet Dead Water, som blant annet er vist hos galleriet Martin Bryder i Lund i Sverige. Galleriet har mekket en liten bruksanvisning – her er et utdrag: “Dead Water presenterar inte världen som den ser ut – och kanske inte ens världen från våra minnen eller drömmar. Den genomsyras av en Lovecraftinspirerad tidsskräck och hittar luckor i fantasin där företeelser inte längre är ändliga eller avskilda. Men naturens förfall och pånyttfödelse ställs på ett fascinerande sätt mot förvrängning och förlust av digital information, bitröta och fotografiska anomalier. I Dead Water finns ingen skugga ur tiden. Skuggorna är i tiden, och tiden och materian uppenbaras som en enhet.”

Vakkert! Og herunder er bilder fra et pågående prosjekt The Blind Run av Kim Ramberghaug som dokumenterer bilkultur. I det trykte magasinet Carl’s Cars har vi gjennom årene presentert mange lignende intensjoner, men knapt noe med et slikt gjennomgående, lysende uttrykk:

Kim_Ramberghaug 3.jpg

Skandinavisk bilkultur manifesterer seg når pur unge mennesker og vi andre samles med kjøretøyene våre og lager sårt tiltrengt liv og røre. Det skjer gjerne på smellvakre, sene sommerkvelder, men det skjøre lyset er ingen garanti for å skyte gode fotografier. Du må fange folka før de stikker videre.

Kim_Ramberghaug 2.jpg

Kim Ramberghaug og Jessika Thörnqvist har jobbe sammen siden 2011, men arbeider også mye hver for seg. Selv beskriver de det omtrent slik: Jessika er kunstner med arbeidsstipend, mens Kim blander oppdrag for andre med egne prosjekt. Sammen har de fått støtte til blant annet bokutgivelser. Nå arbeider paret med en tredje fase i en trilogi som startet med Stasis og nevnte Dead Water.

7.jpg
3-1.jpg
9.jpg
13.jpg
17.jpg

Vi i Carl’s Cars føler oss hjemme i hvordan bil og andre sterke følelser blir framstilt, og du kan se mer ved å følge Instagram-kontoene @kimramberghaug og Jessika på @le_navire_night.

14.jpg
Stikk fra alt

Stikk fra alt

Tegn som David Lynch

Tegn som David Lynch