Categories


Authors

Juvelsamlingen

Juvelsamlingen

Emblemer, dekaler. logoer, navnetrekk, signaturer. Carl’s Cars støvsuger bruktmarkeder og har samlet en haug med skinnende navn som er demontert fra slitne, rustne bilkropper. Eller bare røsket av, stjært – på vei hjem fra fest.

IMG_2525.jpg

Urovekkende mange bilene vi liker skrotes i hopetall mens du leser dette, og tilbake har vi resirkulert plast, asbest og skumle metaller som ikke var pensum på videregående. Innimellom, ved en teknisk feil i maskineriet, sparer resirkuleringens brutalitet disse eviggrønne navneskiltene.

IMG_3712.jpg

Vi plukker med oss alle vi liker eller lagrer i iPhone X. Bildene er tatt på Ekebergmarkedet over flere år. Norsk Veteranvogn klubb arrangerer Nordens største delemarked to ganger årlig, i mai og september. For oss er dette julekvelden, hvor øyet pakker ut gull fra mer enn hundre boder på campingplassen på Ekebergsletta.

IMG_2514.jpg

Ekeberg har mye eyecandy for deg som gidder å lete. Vi som er hekta på logoer blir takknemlige for å møte likesinnede. Plutselig oppstår et felleskap på markedsdagen, en retro community. Og den som trodde Volvo bare bygget noen få modellvarianter i gullalderen under ledelsen av den beinharde toppsjefen Pär Gyllenhammar, får fordommene motbevist her.

IMG_5042.JPG

Ekebergmarkedet er en hyllest til skrotnissen. Få kan bærekraft og miljø bedre enn henne eller han. Og om Volvo ikke er din greie, kan du gå til neste bod og snuse på produksjonen til den nå forlengst stengte SAAB-fabrikken i Trollhättan.

IMG_7438.jpg

På vei ut fra Ekebermarkedet, på parkingsplassen, finner vi enda flere navnetrekk som er så vakre at det gjør vondt:

IMG_6358.JPG

Lysten til å ta fram verktøyet fra ryggsekken og skru herlighetene av, er selvsagt påtrengende.

IMG_6353.JPG

De flinke folka som tar vare på disse skapningene med V8-lyd eller fransk firer, fortjener ikke å våkne opp til at vi har pelt av gullet.

IMG_0613.jpg

Enkelte logoer er uansett altfor godt festet i grillen, – verre enn en piercing i et nesegrev – at det bare er å glemme å prøve å røske dem av og gjemme dem i sekken. Tro oss, vi har prøvd.

IMG_0975.jpg

Enkelte bryr seg lite om emblemer, og finner størst glede i å skru ned skilt. Det staselige bordet på bildet under tilhører gode venner av Carl’s Cars som alltid har kaffen klar.

IMG_8950[1].jpg
Bentley

Bentley

Hva kjører du?

Hva kjører du?