Categories


Authors

Hva kjører du?

Hva kjører du?

På siste oppslag i avisen Dagens næringslivs magasin D2 finner du den faste intervjuserien “Mitt kjøretøy”. Bildet over viser Frode Goa med Folkevognen han kaller “surfekjerra”. Karl Eirik Haug i Carl’s Cars intervjuer og Sune Eriksen (se sune.no) fotograferer. Sune er han karen her:

Sune Eriksen. Foto: Mari Gjørv – nettside: maristromsbogjorv.com

Sune Eriksen. Foto: Mari Gjørv – nettside: maristromsbogjorv.com

Vi har det alltid gøy på jobb – mye fordi vi møter folk som gidder å svare på de vrange spørsmålene våre. De fleste aksepterer også snodig fotoregi som innimellom krever betydelig egeninnsats. De seneste eksemplene på intervjuserien “Mitt kjøretøy” kan du lese her: www.dn.no/d2/topic/Mitt_kjøretøy.

Som sett i dn.no/d2 og den trykte utgaven av Dagens næringslivs D2: Kunstner Sverre Malling med Volvo 1800 ES (sverremalling.com). Foto: Sune Eriksen.

Som sett i dn.no/d2 og den trykte utgaven av Dagens næringslivs D2: Kunstner Sverre Malling med Volvo 1800 ES (sverremalling.com). Foto: Sune Eriksen.

Siden serien startet i D2 i 2011, har flere hundre eiere av biler, motorsykler, tråsykler og elsykler blitt portrettert. Knapt noen slipper unna, og intervjuobjekter som kjører noe annet enn elektrisk får gjerne minst ett ubehagelig spørsmål om miljø. Som svar på hvorfor hun kjører en eldre, grå Audi A3, oppga Else Kåss Furuseth at hun som komiker ikke kan bli sett i en klovnebil – mens Thomas Seltzer er blodfan av Audi, – og forfatter og blogger Linnéa Myhre uttalte at hun liker å kjøre bil fordi hun kommer nærmere døden. Forfatter Lars Mytting refererer ofte til bil og bilkultur og på fritiden skrur han Jaguar:

Forfatter Lars Mytting har et rikt bilgalleri i flere av romanene sine, som Hestekrefter (2006). Her er Lars i (skogs)veikanten noen kilometer fra Elverum. Foto: Sune Eriksen.

Forfatter Lars Mytting har et rikt bilgalleri i flere av romanene sine, som Hestekrefter (2006). Her er Lars i (skogs)veikanten noen kilometer fra Elverum. Foto: Sune Eriksen.

Jotunheimen og Valdresruten bilselskap (JVB) drifter beltebiler fra starten av februar til en gang ut i mai, og beltebilføreren Magnus Kvame måtte selvsagt portretteres i D2 – noe som ble et populært påskeintervju:

Magnus Kvame kjører beltebil mellom Tyin og Eidsbugarden. Foto: Sune Eriksen.

Magnus Kvame kjører beltebil mellom Tyin og Eidsbugarden. Foto: Sune Eriksen.

Rutebilselskapet har noen bonusopplysninger om farkosten: “Bombardier er et canadisk firma som bygde beltebilene (eller ‘snowmobiler’, som de heter i Canada) fra midten av 1940-tallet til den siste ble produsert i 1981. Siden JVB begynte å bruke disse mellom Tyin og Eidsbugarden har vi kjøpt 12 – noen nye og noen brukte. De siste 10 årene har alle bilene gjennomgått omfattende restaurering og fremstår i dag i god stand. Originalt var alle utstyrt med Chrysler rekkesekser på 115 hester, enkelte med manuell girkasse. På 1980-tallet fikk alle bilene ny og kraftigere Chrysler V8 motor på 5,4l og 180 hester. I løpet av de siste 10 årene med restaurering har en enkelte av kjøretøyene fått ny maskin, en Chevrolet V8 på 5,7l og 310 hester. Samtlige biler har nå 3-trinns automatkasse”.

Marion Skaug Nævestad, alias “Marion Massacre, kjører senka Chevrolet Fleetline med delt frontrute.

Marion Skaug Nævestad, alias “Marion Massacre, kjører senka Chevrolet Fleetline med delt frontrute.

Juvelsamlingen

Juvelsamlingen

Workshop

Workshop