Categories


Authors

Bentley

Bentley

Magasinet Carl’s Cars har sneket seg med på mange turer med ingeniørene og designerne som skaper Bentley. Fabrikken Crewe har lansert mange, nye modeller og varianter med prøvekjøring i ulike terreng. Sune Eriksen fotograferte historien som kom på trykk – etter noen titalls mil og krappe svinger i fjellene i Colorado i USA:

IMG_6680.jpg

Den forvokste småbyen Aspen er kjent som et upscale, lettere klysete vintersportssted. Men det er håp. Rett før sesongstart, i løpet av noen kjølige høstdager, var stemningen befriende stressfri. Bentley’s utvalgte hotell skal ha vært et tidligere gledeshus, stambaren til Hunter S. Thompson serverte mer enn forfatterens favorittfrokost (en kraftig drink) og medarbeiderne hos Carl’s Pharmacy og andre lokalfolk beundret Bentley’en til tross for at byen har mye annet eye-candy på hjul (den som liker villmarks-ikonet International Harvester burde legge ferien til Aspen).

IMG_6681.jpg

Et kraftig snøfall den siste natten dekket høstfargene med hvitt pudder og økte mulighetene for fotografering på svingete skogsveier i fjellsidene. Bentley’s valg av omgivelser for slipp av den nye cabrioleten, er knapt tilfeldig. Det britiske Volkswagen-eide merket selger et betydelig antall av produksjonen i Statene (hvis du ønsker å beundre to-tre Bentley på kort tid , skal du legge ferien til Aspen, eller til stripa i Beverly Hills i LA).

IMG_6682.jpg

London-baserte Jørn Tomter har skutt bildene i neste reportasje fra selve fabrikken. Sue Evans, “Bentley employee since 1969”, tok oss i mot for en grundig, lærerik omvisning i produksjonsområdet.

IMG_6674.jpg

Enkelte biler er for fine til å kjøre selv, og må flyttes på andre måter – i alle fall inntil eieren av det bestilte eksemplaret får nøkkelen i neven:

IMG_6673.jpg

Vi liker avstikkere, omveier og Nasjonale turistveier i norske fjordlandskap. Jørn Tomter har dokumentert turen og fått folk han kjenner – og nye venner – til å bli med i historiene i bildene:

IMG_6676.jpg
IMG_6675.jpg

Richard Charlesworth er “director of Royal and VIP relations” hos Bentley. Sune Eriksen har fotografert.

IMG_6678.jpg
IMG_6677.jpg

Sune Eriksen og Merete Bø (@metebo) tok også en åpen Bentley ut på landsbygda i utlandet:

IMG_6683.jpg
IMG_6684.jpg

Det hender også at Bentley selv produserer brukbare bilder:

Bentley Continental GT - Verdant - 28.jpg

Så ble det natt.

RP - Dove Grey-37.jpg
Tegn som David Lynch

Tegn som David Lynch

Juvelsamlingen

Juvelsamlingen