Categories


Authors

Bil-yoga

Bil-yoga

En av Oslos mest spennende strekk er Havnepromenaden, mest fordi den er styggpen. Her er barske festekroker for cruiseskip og sjarker blandet med nymotens designbenker. Carl’s Cars spurte fotografen Kimm Saatvedt, danseren Victor Amel Olivares Pedersen og Peugeot (ved Bertel O. Steen, Stian Gihle) om å møte utenfor arkitekt- og designkontoret til Snøhetta, med fri utsikt til den absolutt innerste delen av indre Oslofjord.

Kimm-Saatvedt-Peugeot-Onyx-05.jpg

Forbipasserende folk på vei til meningsløse møter spør om hva vi driver med og får som svar at “vi skal danse litt”. Vi diskuterer hvor dette ene eksemplaret av konseptbilen Peugeot Onyx skal plasseres, og er nervøse for at den skal komme nær kaikanten. Verdien anslås til noen titalls millioner kroner eller mer. Karosseriet er bygget i kobber som er ment å skape et uttrykk i forandring. Litt som øvelsene til danseren Victor, som er den eneste av oss som holder varmen denne grytidlige morgenen.

Kimm-Saatvedt-Peugeot-Onyx-03.jpg

Noen av de frekke strekene i designen til Onyx er et hint til produksjonsmodeller som dukket opp senere. Sjekk for eksempel 3008, 508 og nye 208. Men hvor pokker ble det av ideen med kobberoverflatene? Materialet er sjeldent i bilsammenheng, for å si det forsiktig. Victor beveger seg uansett like fritt.

Kimm-Saatvedt-Peugeot-Onyx-04.jpg

Bil er så menneskevennlig som det går an å bli, for de beste bilene er skapt for folk og fart. På kaia i Oslo fant vi i tillegg ut at Onyx er nokså dansevennlig.

Kimm-Saatvedt-Peugeot-Onyx-07.jpg
Volvo-film med Carl's Cars

Volvo-film med Carl's Cars

Prøv mooning

Prøv mooning